Kurzusok

Értékelés és visszajelzés AC/DC programban

Miről szól a kurzus?

Képzésünkön átadjuk tudásunkat az AC módszertanhoz kapcsolódó professzionális értékelési gyakorlatról, valamint a fejlesztő visszajelzések működtetéséről, amivel már másnap elfogadóbbá, elkötelezettebbé, cselekvőkészebbé, felelősebbé tehetik leendő és jelenlegi  kollégáikat.

INFORMÁCIÓK

 • A képzés nyelve: Magyar
 • A képzés időpontja: 2023. május 18-19.
 • A képzés időtartama: 2 nap
 • A képzés díja: 150 ezer forint + áfa / fő
  Amennyiben egy szervezettől több résztvevő vesz részt a képzésen, a második főtől minden résztvevő 15% kedvezményben részesül.
 • Milyen ellátás, oktatási anyagok vannak a képzésben?
  Az ár tartalmazza a képzés díját és az ellátást, valamint tananyagokat.

Általános leírás

Az AC módszertan egy strukturált adatgyűjtési folyamat. Az adatgyűjtés minősége és – ezzel szoros összefüggésben – mennyisége leginkább az értékelési folyamattól függ. Az értékelési gyakorlat pedig egyrészt erősíthető standardizált szabályokkal, ajánlásokkal, másrészt természetesen nagyban függ az értékelő személyétől, felkészültségétől is.

A képzés során végig vesszük az értékeléshez kapcsolódó szabályokat, javaslatokat, torzító tényezőket, különféle gyakorlatokat, illetve konkrét helyzetek, szituációk segítségével gyakoroljuk az értékelői-megfigyelői munkát.

A visszajelzésre tekinthetünk olyan munkahelyi szükségletként, amit igen nehéz kielégíteni. Azaz gyakran érezhetjük úgy, hogy soha nem elég belőle.

A “visszajelzés” szóra a Google közel 10M találatot ad, annak célja, helye, módja, módszertana és még számtalan összefüggés szerint. Képzésünk abban egyedülálló, hogy specifikusan az Assessment/Development Centerekhez kapcsolódó visszajelzések módszertanára fókuszál.

Az AC/DC módszertanon belül is a DC különleges helyet foglal el, hiszen valójában közelebb áll a fejlesztési aktivitásokhoz, mint a mérési helyzetekhez. Ennek megfelelően a programhoz kapcsolódó visszajelző alkalmak leginkább a támogatásról és az egyéni fejlődés melletti elköteleződésről, elkötelezésről szólnak. A legjobb esetben is mindössze néhány óra alatt el kell érnünk, hogy az érintett megértse, elfogadja, magáévá tegye, beépítse és elkötelezetten tovább is vigye a saját fejlődéséhez szükséges üzeneteket. Szakmai vezetőként mindezek menedzselésére jóval több idő, hónapok, évek állnak rendelkezésre, mégis a visszajelzés az egyik leggyakoribb elem a vezetőfejlesztési programokban. Nem meglepő, hiszen nehéz jól csinálni.

Mit fog kapni Ön a képzéstől?

A képzés fókuszában az AC/DC programok keretében végzett értékelői munka és a visszajelzések állnak. A képzés bemutatja, hogy mitől lesz az értékelés hasznos és pontos, a visszajelzés hatékony, strukturált és valódi interaktivitással bíró, illetve hogy milyen csapdái vannak ezeknek a szakmai tevékenységeknek.

Milyen előnyökkel jár az Ön számára a részvétel?

 • A képzés elvégzését követően Ön képes lesz általában hatékonyabb értékelői és visszajelzői munkát végezni.
 • A képzés elvégzését követően Ön képes lesz AC/DC programokban felkészített értékelőként és visszajelzőként részt venni.
 • A képzés elvégzését követően Ön képes lesz AC/DC programokban magasabb szervezeti hasznot és résztvevői elégedettséget, élményt teremteni.

Önnek szól ez a képzés?

 • Igen, ha Önnek HR vezetőként AC/DC programokat kell vezetnie, visszajelzést kell adnia a munkatársainak
 • Igen, ha Önnek AC/DC programok értékelőjeként visszajelzést kell adnia a résztvevőknek
 • Igen, ha Önt érdekli, hogy milyen egy hatékony értékelés és/vagy visszajelzés / Igen, ha Ön szeretne fejlődni ezekben a szakmai tevékenységekben
Jelentkezés most

Az előadók bemutatása

Laczai RóbertÜgyvezető igazgató, vezető tanácsadó
„Sok éves tapasztalattal rendelkezem szervezetdiagnosztika és –fejlesztés területén. Ez idő alatt folyamatosan változtak a szakmai trendek és igények, melyekhez azt gondolom, sikerült alkalmazkodnunk. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen profi és elismert tesztrendszerrel dolgozhatunk, mint a VTS. Ahogy arra is, hogy egyedi AC és DC feladatainkkal mára számtalan programon vagyunk túl, sok ezer ember mérésével és visszajelzésével.”

Esettanulmányok

Kamionsofőrnek jelentkezők alkalmasságvizsgálata

Kamionsofőrök alkalmasságvizsgálata

2015 októbere és 2017 áprilisa között összesen 1966 kamionsofőrnek jelentkező pályázó alkalmasságvizsgálatában vettünk részt. Mi természetesen a Vienna Test System külön erre a mérési programra összeállított tesztcsomagjával támogattuk ...

Így térül meg a VTS használata

A Vienna Test Systemet fejlesztő osztrák Schuhfried cég még a 2010-es évek elején készített egy hatástanulmányt, melynek eredményei kiválóan mutatják, hogy a VTS használata a kiválasztásban milyen forintosítható előnyökkel jár. ...

Hogy dolgoznak a fiúk a bányában?

Pelser és munkatársai 2005-ben végeztek el egy vizsgálatot dél-afrikai bányákban dolgozó nehézgép vezetőkkel. Ez egy kulcsfontosságú pozíció a bánya hatékonysága szempontjából: a nehézgép vezetők azok, akik feltöltik a rakományt, ...

TOVÁBBI TANULMÁNYOK

Iratkozzon fel hírlevelünkre!