DIGITÁLIS PSZICHOLÓGIAI TESZTEK

Kiválasztás és fejlesztésipotenciál-mérés felsőfokon

A digitális pszichológiai tesztek a kiválasztás, az alkalmasságvizsgálat és a fejlesztésipotenciál-mérés területén egyaránt hatékony eszközök. A digitális tesztek nem pusztán a papíralapú tesztek digitalizált verziói, hanem maximálisan kihasználják a digitális környezetben, teszteszközökben rejlő lehetőségeket. Legyen szó kompetenciamérésről vagy személyiségtesztekről.

A kihívás

A kiválasztási folyamat során a lehető legszélesebb körű, ugyanakkor legpontosabb eredményt hozó mérési módszertant kell alkalmaznunk. A kihívást növeli, hogy minden pozícióhoz más-más kompetenciákat kell mérnünk, ráadásul a szervezet egyedi adottságai is befolyásolják az ideális mérési módszertant.

A válasz: Vienna Test System

A VTS segítségével egyetlen rendszert használva több mint 100 különböző digitális teszttel mérhet fel 400-nál is több kompetenciát.

Minden mérési eszköz egy helyről, akkor is, ha egyszerre akar képességeket (reakcióidő, figyelem, motoros képességek, intelligencia stb.) és személyiségjegyeket (stresszkezelés, együttműködés, vezetői készségek stb.) mérni.

A VTS-ben a klasszikus tesztek mellett folyamatosan bővül a legmodernebb mérési technikát alkalmazó tesztek sora.

A VTS használatával a tesztelés személyre szabható, gyors és mindenben megkönnyíti használója munkáját.

Mit mérhetünk a Vienna Test Systemmel?

A VTS a világ 68 országában használt több mint 100 tesztje átível a pszichológiai tesztelés széles palettáján: egyaránt tartalmaz személyiségteszteket, intelligenciateszteket, speciális képességteszteket, illetve attitűdöket és érdeklődési köröket felmérő kérdőíveket.

Személyre szabhatóság

Ahány szervezet, annyi kompetenciarendszer. A Vienna Test Systemben rugalmasan kiválaszthatjuk, hogy az adott pozícióhoz illeszkedően mely kompetenciákat szeretnénk mérni. A mérhető tényezők között az általánostól (pl. motiváció, társas készségek, stresszkezelés) a speciálisig (pl. ügyfélorientációs készségek, vezetői készségek, megosztott figyelem), illetve az ún. hard kompetenciáktól (pl. matematikai készségek, szövegértés angol nyelven, kézügyesség) a soft kompetenciákig (pl. kommunikációs készség) rengeteg terület megtalálható.

A kompetenciák megfeleltetésén keresztül a tesztelési dimenziók könnyen és rugalmasan illeszthetők a cég vagy szervezet meglévő kompetenciarendszeréhez.

A mérhető kompetenciák teljes körű listájának letöltéséhez kattintson ide:
KOMPETENCIALISTA

Előre összeállított tesztcsomagok

Általánosan meghatározható munkakörök vagy pozíciók esetén rendelkezésre állnak előre összeállított tesztcsomagok, amelyek mérni tudják az adott munkakör elvárásaihoz való illeszkedés mértékét (pl. vezetői tesztcsomag, pályakezdő tesztcsomag, járművezetői alkalmasságot mérő tesztcsomagok, adminisztrációs tesztcsomag stb).

At Work – a maximális rugalmasság

Munkapszichológusaink és HR szakembereink a megrendelő igényeihez és céljaihoz igazítva választják ki azokat a teszteket, illetve kompetenciákat, amelyeket a legjobb döntések meghozatalához mérni érdemes.

Üzleti megoldásainkat is az Ön igényeihez és gyakorlatához igazítjuk. A különféle tesztek és tesztcsomagok igénybe vehetők szolgáltatásként. Rendszeres tesztelés esetén gazdaságos lehet a tesztrendszer és a használni kívánt tesztek megvásárlása: ilyenkor szakembereink képessé teszik a megrendelőt a tesztek önálló használatára és az eredmények belső szakértők általi értelmezésére. A tesztalanyok mérése történhet a Budapest belvárosában található tesztközpontunkban, vagy nagyobb létszám esetén a megrendelő telephelyén.

A tesztek legális használata történhet korlátlan ideig érvényes tesztelési alkalmak, ún. kreditek beszerzésével, vagy az egy időszakon belül korlátlan tesztelési lehetőséget biztosító (pl. éves, hétéves) licencek megvásárlásával. A tesztelés (főként személyiségtesztek esetén) történhet online: ilyenkor a tesztkitöltőt e-mailben tájékoztatjuk a tesztelés módjáról, menetéről.

Az első lépéstől a tesztek végső kiértékeléséig munkatársaink végig maximális segítséget nyújtanak a folyamat során.

Velünk a tesztelés egyszerű

A digitális tesztelés egyik előnye, hogy a vizsgálatot a számítógép irányítja. A vizsgálatvezetőnek a jelölt adatait kell rögzítenie a szoftverben, illetve ki kell jelölnie a választott teszteket vagy tesztcsomagot. Innentől kezdve a feladatok automatikusan következnek egymás után. Az instrukciókat, információkat is a képernyőn olvassa el a jelölt, illetve egy gyakorlási fázis során a szoftver maga győződik meg arról minden feladat előtt, hogy a tesztkitöltő érti-e a feladatot. A vizsgálatvezető közbeavatkozását csak akkor kéri a rendszer, ha a tesztkitöltő többszöri próbálkozásra sem értette meg a feladatot.

Velünk az eredmények egyértelműek és könnyen értékelhetőek

A teszteredmények kiértékelését a szoftver végzi; a tesztelés után automatikusan kinyerhető a rendszerből az eredményeket tartalmazó riport. A riportokban az eredmények többféle módon is megjelenítésre kerülnek: pontszámokban, profilgrafikonon, szövegesen, illetve választható normacsoporthoz viszonyítva.

A riportok arculata, színvilága, formátuma rugalmasan igazítható a megrendelő elvárásaihoz (pl. tartalmazhatja a megrendelő logóját).

Sokoldalúan felhasználható eredmények

A teszteredmények megmutatják, hogy egy adott kompetencia mentén a tesztkitöltő milyen eredményeket ért el, és ezek az eredmények mennyire illeszkednek egy adott feladatkör vagy pozíció elvárásaihoz. Ezeket az eredményeket felhasználhatjuk kiválasztásra, az alkalmasság (alapvető feltételek teljesülésének) megállapítására. Az eredmények pontszámai alapján készíthetünk rangsort az ugyanazon teszteket kitöltött pályázók között, vagy csoportos értékelést. A tesztelés során azonosított hiányosságokra, átlag alatti kompetenciákra épülhet fejlesztési folyamat. Ennek első lépése lehet az eredmények visszajelzése, átbeszélése a tesztkitöltővel.

Tegye meg az első lépést:

 Keressen minket:

Közvetlen számunk: +36 70 602 7050

Vagy küldjön üzenetet:

  Esettanulmányok

  Kamionsofőrnek jelentkezők alkalmasságvizsgálata

  Kamionsofőrök alkalmasságvizsgálata

  2015 októbere és 2017 áprilisa között összesen 1966 kamionsofőrnek jelentkező pályázó alkalmasságvizsgálatában vettünk részt. Mi természetesen a Vienna Test System külön erre a mérési programra összeállított tesztcsomagjával támogattuk ...

  Így térül meg a VTS használata

  A Vienna Test Systemet fejlesztő osztrák Schuhfried cég még a 2010-es évek elején készített egy hatástanulmányt, melynek eredményei kiválóan mutatják, hogy a VTS használata a kiválasztásban milyen forintosítható előnyökkel jár. ...

  Hogy dolgoznak a fiúk a bányában?

  Pelser és munkatársai 2005-ben végeztek el egy vizsgálatot dél-afrikai bányákban dolgozó nehézgép vezetőkkel. Ez egy kulcsfontosságú pozíció a bánya hatékonysága szempontjából: a nehézgép vezetők azok, akik feltöltik a rakományt, ...

  TOVÁBBI TANULMÁNYOK

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!