HÍREK

A Debreceni Egyetem újabb intézete használ Viennát

A Debreceni Egyetem már eddig is az egyik legnagyobb partnerünknek számított, hiszen Pszichológiai Intézet mellett Vienna Test Systemmel mérnek külön-külön projektekben a műszaki, az egészségügyi és a népegészségügyi karon.

A kapcsolat idén év elején tovább erősödött, méghozzá jelentős mértékben: a Debreceni Egyetem Sporttudományi Intézete összesen 26 VTS tesztet vásárolt, melyekkel a következő 7 évben mérheti fel a sportolók kompetenciáit (kognitív és pszichomotoros képességek, személyiségjellemzők).

A szerződéskötést jelentős háttérmunka és egyeztetések előzték meg, hiszen az első kapcsolatfelvétel már mintegy 2 évvel ezelőtt megtörtént. A Sporttudományi Intézet korábban is rendszeresen használt Vienna Test Systemet méréseikhez (az egyik ilyen kutatásból írt publikációt itt tudja elolvasni: http://exercmed.org/journal/view.php?doi=10.26644/em.2018.002, az ott szerzett pozitív tapasztalatok miatt döntöttek úgy, hogy beruháznak egy saját rendszer megvásárlásába.

Bízunk benne, hogy a Debreceni Egyetemet – több más felsőoktatási intézménnyel „egyetemben” – a továbbiakban is elégedett partnereink között tudhatjuk!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!