HÍREK

Miért használjuk a Vienna Test Systemet? Interjú Bodnár Gabriellával az AirFrance KLM Group HR managerével

Miért választották a VTS-t? 

Egy új projekt kapcsán a kiválasztási folyamat alátámasztásához kerestünk egy olyan online tesztet, amellyel a monoton munkavégzéshez szükséges készségeket tudjuk felmérni. A munkakörben a feladat elektronikusan beérkező dokumentumok ellenőrzése volt, ebben az esetben ez elsősorban nagy fokú pontosságot igényelt, nagy mennyiség esetén pedig gyorsaságot is. A projekt indulásakor nagy szerepe volt az időfaktornak: rövid idő alatt kellett felépítenünk a csapatot, a kiválasztási folyamatban pedig olyan tesztre volt szükségünk, ami azonnal elérhető, könnyen és egyszerűen használható, megbízható eredményt ad és rövid időn belül kitölthető a jelöltek által is. A tapasztalatunk nagyon jó volt és a jelöltek visszajelzése is azt mutatta, hogy az online kitöltési mód sokkal nagyobb rugalmasságot biztosít a számukra, hiszen az általunk megadott határidőn belül ők a saját időbeosztásukhoz tudták igazítani a kitöltést.

Milyen tapasztalataik vannak vele?

Összességében pozitív tapasztalataink vannak a VTS teszt eredményeivel. Egy interjún, a beszélgetés közben nehéz felmérni a monotónia tűrést, főleg online interjú esetében. Pontosan ezért, egyrészt a kiválasztási folyamat kiegészítéseként építettük be a folyamatba a VTS tesztet, másrészt az elvárt krtitériumok kialakításában is támogatta a döntésünket (kettő, a teszt által mért faktornak magas értéke legyen). Az interjú során, ha elhangzott egy jelölt részéről, hogy távolabb állnak tőle az adminisztratív feladatok, akkor a teszt kitöltését követően már célzottan tudtunk figyelni a pontosság faktorban kimutatott eredményére és ez segítette a döntésünket a kiválasztás során. Hosszú távon egyértelműen és jól nyomon követhető számunkra az is, hogy a VTS teszt során magas értéket elért kollégáink monotonabb feladatokban továbbra is kiemelkedően teljesítenek.

Miért javasolná más cégeknek?

A megbízhatósága miatt javasolnám, mert pozitív tapasztalatainkat vannak a magas értékeket elérő munkavállalóink teljesítményével, visszaigazolás számunkra, hogy a teszt által mért értékek megbízható képet adnak az adott munkakörhöz szükséges készségekről. Úgy látjuk, hogy a VTS teszt eredmények akár kiindulási alapot is adhatnak újabb csapatok kialakításához attól függően, hogy komplex vagy kevésbé komplex feladatokat ellátó munkakörökről van szó. Nagyon felhasználóbarát, online könnyen elérhető és rövid idő alatt kitölthető, ez pedig nekünk és a jelölteknek is egy jóval nagyobb rugalmasságot adhat.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!