HÍREK

Legyél menő! Alkalmazz a tesztekhez te is mobiltelefont a kiválasztási folyamatokban!

A távolságtartási kényszer miatt nagyon sok, korábban jól működő szervezeti folyamatot kell átalakítani. Ahogy azt sokan személyesen is megtapasztaltuk a digitális oktatásra való áttérésnél, felértékelődtek az olyan megoldások, amelyek segítségével bármely eszközről tudunk kapcsolódni, feladatokat végezni.

A számítástechnika evolúciójával foglalkozó szakemberek szerint az okostelefonok többek között azért is jelentettek másodfokú változást, mert sokak számára ez volt az első olyan platform, amely segítségével folyamatosan és megfelelő minőségben tudtak csatlakozni az internethez. Egy okostelefon tulajdonosa már számtalan feladatot tud elvégezni anélkül, hogy számítógépbe vagy internet előfizetésbe kellene beruháznia. E mellett a mobil eszköz segítségével rugalmasabban választhatja meg, hogy mikor és hol akar az adott feladattal foglalkozni.

A kiválasztást támogató munkapszichológiai tesztek fejlődésében már évtizedek óta jelen van a számítógépes tesztelés, illetve jó ideje már az online forma is elérhető. Az AT WORK által forgalmazott Vienna Test System például kifejezetten erős a képességtesztelésben, sok megoldást tartalmaz a kék galléros munkavállalók alkalmasságának vizsgálatára; a fizikai munkakörben dolgozók személyes találkozás nélküli, gyors döntést lehetővé tevő, online, rövid, hasznos, pontos, eszközfüggetlen előszűrése eddig azonban nehézkes volt.

Október elejére azonban elkészült a magyar nyelvű adaptációja két új tesztünknek, amelyek épp erre a kihívásra adnak kiváló választ.

A két megoldás közül az egyik az INT nevet viselő teszt, ami gondolkodási képességet (logikai gondolkodás, verbális megértés, numerikus gondolkodás) mér, amik a legmegbízhatóbb indikátorok közé tartoznak a tanulási készségre, a későbbi beválásra vonatkozóan. A klasszikus intelligencia ezen dimenzióinak méréséhez teljesen meg kellett változtatni az intelligenciamérés korábbi megközelítését és olyan itemeket kellett létrehozni, amelyeknél az összes információ és válaszopció elfér egy telefonkijelzőnyi helyen.

A másik új fejlesztés a TACO nevet viseli, és koncentrációs képességet, figyelmet mér. A mindössze 8 perc kitöltési idejű teszt a legtöbb gyártó-termelő cég direkt munkakörében kulcsfontosságú dimenziókról ad megbízható eredményt – és még kifejezetten szórakoztató is. A két teszt kiegészíthető a szintén platformfüggetlen BFSI nevű személyiségteszttel, ami a BIG5 modellen alapuló személyiségvonásokat (Extraverzió, Lelkiismeretesség, Nyitottság, Együttműködés, Érzelmi stabilitás) méri.

Mindhárom teszt mobiltelefonra, tabletre és számítógépre is optimalizált, azaz személyes jelenlét nélkül is jó eséllyel a jelöltek mindegyike technikai akadály nélkül ki tudja tölteni, gyors és megbízható információval segítve a kiválasztási folyamatot.

Érdeklődjön platformfüggetlen megoldásainkról, próbálja ki őket és igény esetén örömmel összekötjük a teszteket már gyakorlatban alkalmazó partnerünkkel is!

Érdeklődöm

Iratkozzon fel hírlevelünkre!