HÍREK

Mi a serious gaming?

A serious gaming olyan komoly játékokat takar, amelyek célja több az egyszerű szórakozásnál – ez a szervezet igényeitől függően egyéni, csoportos vagy akár szervezeti szintű fejlesztés is lehet. A serious gaming ereje abban rejlik, hogy természetes viselkedésre ösztönzik a résztvevőket, aminek következtében betekintést nyerhetnek saját működésükbe. Mindezt a játék interaktív és magával ragadó módon teszi, ami a legtöbbek számára maradandó élményt nyújt.

A komoly játékok hatékony eszközei a valódi szervezeti változások előidézésének. Olyan innovatív és inspiráló tanulási környezetet biztosítanak, amelyben a játékosok folyamatosan kísérleteznek és olyan párbeszédeket folytatnak magukról és csapatukról, amikre a hétköznapi helyzetekben csak kevés idő és figyelem jut.

A serious gaming koncepciója számos szervezeti helyzetre adaptálható a csapatépítéstől a vezetőfejlesztésen át a szervezeti kultúra és agilis munkakörnyezet javításáig, így bármilyen vállalatban kézenfekvő lehet a használata.

Mit nyújtanak a serious game-jeink?

  • Biztosítják a fejlődés egyik fő feltételét: olyan szellemi kihívást nyújtanak, ami a résztvevőket bevonódásra és érzelmi elköteleződésre ösztönzi

  • Megteremtenek egy olyan biztonságos környezetet, amiben a játékosok merik önmagukat adni

  • Szinergiát teremtenek a különböző szinteken dolgozó munkavállalók között egy közös cél formájában

  • Inkluzív a szervezet összes munkavállalóját tekintve, hiszen nem szükséges hozzá semmilyen előzetes tudás vagy tapasztalat

  • És ami a legfontosabb: megteremti a közös tanulás (we-learning) lehetőségét, ami bizonyítottan az egyik leghatékonyabb tanulási módszer.

Ez az, ami a komoly játékainkat igazán egyedivé és hatékonnyá teszi. A we-learning élményének segítségével csapatai együtt, egymást segítve fedezik fel a viselkedésük mélyebb szintjeit, közösen feltárva azokat a tanulságokat és tapasztalásokat, amik a fejlődéshez szükségesek. A serious gaming során a résztvevők beszélgetéseket folytatnak a mindennapokat érintő kérdésekről, problémákról, illetve leginkább arról, hogyan tudnak közös erővel ezeken változtatni. A játékos környezet pedig egy olyan közös nyelvet hoz létre a munkatársak között, amire hivatkozva a későbbiekben még hatékonyabbá válik a tanultak beépítése.

Hiszünk abban, hogy valódi és tartós változást közösen tudunk elérni, ezért serious game-jeinket is mindig csapatban játsszuk. Csak akkor tudunk igazán fejlődni, ha együtt feszegetjük a korlátainkat, igazán odafigyelünk egymásra és visszajelzést adunk.

A serious game-ben mindenki nyer

A részvevők rövid időn belül nagyot léphetnek előre a személyes fejlődési útjukon. A csapatokban feloldódnak a konfliktusok, könnyebb a közös célokért dolgozni, miközben a munkatársak nagyobb energiát és kohéziót tapasztalnak az együttműködés során. A szervezet pedig hatékonyabbá és produktívabbá válik, partneribb és innovatívabb légkört teremtve.

A serious gaminggel mindenki nyer!

Felkeltettük az érdeklődését? Keresse fel tanácsadóinkat vagy fedezze fel komoly játékainkat!

Vegye fel a kapcsolatot tanácsadónkkal:

Közvetlen számunk: +36 70 602 7050

Vagy küldjön üzenetet:

    Iratkozzon fel hírlevelünkre!