HÍREK

Shadowinggal támogatott kompetenciaalapú interjútechnika tréning

Interjúztass magabiztosan! Interjúztass jól!

  1. A toborzás-kiválasztási feladat kiváló lehetőség a HR szakma elkezdéséhez, és óriási felelősség szakértőként is. 
  2. A csoportos, pláne több napos formában lebonyolított tréningekhez képest jóval rugalmasabb, hatékonyabb, vonzóbb formák is léteznek a tudás, gyakorlat megszerzésére, megerősítésére.

Akár pályakezdőként, akár tapasztalt kiválasztási szakemberként jelenik meg az igény arra, hogy jobban, tudatosabban interjúztasson, mi megmutatjuk a kiválóvá váláshoz vezető utat. A pályakezdőként elmaradt alapos interjútechnikai felkészítés, vagy a kevés visszajelzés miatt bizonytalannak érzett gyakorlat kezelhető az egyedülálló módszerünkkel, ami ötvözi a shadowing, a workshop és a mentorált elméleti tanulás módszereit. 

A saját interjú gyakorlatból kiinduló, visszajelzésre épülő támogatással ráadásul olyan tartalmat és struktúrát sajátíthat el, ami segítségével a támogatott szakmai vezetőket is képessé teheti a professzionálisabb interjúk készítésére.

A tudás megszerzésének ez a módja optimálisan 1-3 fős létszámmal történik, azaz nem szükséges sem egy nagyobb létszámú belsős tréningcsoport szervezése, sem pedig a nyílt tréningek kissé általánosító kompromisszumát felvállalni.

A közös munka menetének struktúrája:

1. fázis: interjú shadowing helyzetben, visszajelzéssel az interjú után
2. fázis: személyes támogatás (1 főnél) vagy csoportos munka (2-3 főnél), elmélet, gyakorlás, a shadowing tapasztalatára építve
3. fázis. támogatott egyéni és/vagy közös készülés a 2. fázisban kapott feladatokkal
4. fázis: a feladatok közös feldolgozása, felkészülés a tanultak szerint a hatékonyabb interjúzásra
5. fázis: interjú shadowing helyzetben, feldolgozás, visszajelzés

A módszertan fókuszpontjában a szervezeti, munkaköri elvárásra épített strukturált, kompetenciaalapú interjú áll. A kompetenciaalapú interjú az egyik leghatékonyabb kiválasztási eszköz lehet a hozzáértő kezében. A kompetencia alapú interjú egy viszonylag könnyen és hatékonyan alkalmazható mérési eszköz. 

A programot az év során bármikor megrendelheti, alkalmazkodunk időbeosztásához!

Ajánlatot kérek

Az előadó bemutatása

Laczai Róbertügyvezető igazgató, vezető tanácsadó
Kiválasztási szakértőként, majd a módszertan oktatójaként több évtizedes tapasztalatot, tudást adok át az egyéni fejlesztői gyakorlatomban alkalmazott megközelítésekkel gazdagítva. A képessé tétel és a visszajelzés erejében hiszek.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!