HÍREK

VTS-felhasználók figyelmébe: újabb hasznos funkciók érhetők el!

A Vienna Test Systemet fejlesztő Schuhfried GmbH új funkciókkal tette még praktikusabbá a szoftver használatát. Ezek egy része a VTS-felhasználók lehetőségeit szélesíti, míg mások a GDPR szabályozásnak való megfelelést teszik még hatékonyabbá. Lássuk a legfontosabbakat ezek közül!

  • A kiválasztási folyamat során KO kompetenciákkal dolgozók számára lehet hasznos funkció az ún. feltételes tesztprezentáció. Az egyszerűség kedvéért ezt egy példán keresztül mutatjuk be. Tegyük fel, hogy a jelölteknek egy logikai feladatsort és néhány személyiségtesztet kell kitölteniük a kiválasztás során. Mivel a logikai készség alacsony értéke kizáró okként jelölték meg az adott munkakörre vonatkozóan, ezért azoknak, akik nem érik el az előre beállított küszöbértéket az első (logikai) feladatban, jelentkezését elutasítjuk, és a személyiségteszteket már nincs is értelme kitölteniük. A szoftver automatikusan leállítja a tesztelést – időt, energiát és pénzt is megspórolva ezáltal.
  • Amennyiben a kiválasztás során rangsort szeretnénk felállítani a jelöltek között, a rangsort ki lehet exportálni, ráadásul úgy, hogy az értékelés rövid címkéjét is automatikusan hozzárendelhetjük a nevekhez (pl. Megfelelt, Nem felelt meg, Fejlesztésre javasolt stb.).
  • A tesztelés megkezdése előtt mostantól a VTS platformján is elfogadtathatjuk a tesztkitöltővel a mérési feltételeket egy digitális nyilatkozattal. Ezt a funkciót beállítva a nyilatkozat elfogadása nélkül nem is indul el a tesztelés. A rendszer elmenti a nyilatkozat szövegét és az elfogadás vagy elutasítás tényét, mely utólag természetesen kinyomtatható.
  • A legtöbb GDPR-kompatibilis nyilatkozatban rögzítésre kerül az is, hogy mikor kell törölni az adatokat. Ezek leteltét mostantól nem kell folyamatosan ellenőriznünk, hiszen néhány kattintással beállíthatjuk, hogy egy előre beállított időtartam letelte után a személyes adatok automatikusan törlődjenek a rendszerből.
  • Új tesztkitöltő adatainak felrögzítésekor a legfrissebb VTS-verzióban a születési dátum mezőbe elegendő lehet csak az évet megadni. Hasznos lehet ez olyan anonim adatgyűjtésnél (pl. normaképzéskor), ahol számít a mintában szereplő személyek életkora.

Amennyiben kérdése merül fel az ütemezéssel kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!